Dimarts, 11 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La periodista Gemma Ruiz obrirà dimecres 8 de juliol el cicle de Tertúlies d’estiu als cellers

La seguiran l’historiador i periodista Enric Calpena el dia 15, la poetessa i novel·lista Eva Baltasar el dia 29 i l’actor de teatre, televisió i doblatge Roger Pera el dimecres 5 d’agost.

La periodista i escriptora Gemma Ruiz, l’historiador i escriptor Enric Calpena, la poetessa i novel·lista Eva Baltasar, i l’actor de teatre, televisió i doblatge Roger Pera seran els noms propis de l’edició 2020 a les tertúlies literàries organitzades per La Cultural Llibreria, Vinseum, la Biblioteca Torras i Bages, Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca. La novetat més important d’aquest any tan atípic és el canvi d’escenari. D’aquesta manera, les quatre vetllades és el canvi d’escenari. No es faran a la tradicional terrassa del Vinseum, sinó a quatre cellers penedesencs. Per aquest motiu, el cicle d’aquest any passa a dir-se Tertúlies d’estiu als cellers.

La periodista i escriptora Gemma Ruiz encetarà el cicle el dimecres 8 de juliol a les 8 del vespre al Eudald Masana. El periodista Josep Maria Soler, amb la col·laboració de l’educadora i amant de la literatura Laia Santís, acompanyaran a l’autora sabadallenca que presenta ‘Ca la Wenling’. Aquesta novel·la ens proposa una aproximació al món d’una dona que un dia va decidir abandonar la seva ciutat d’origen a la Xina i instal·lar-se amb la seva família al barri de Gràcia on es dedicarà a fer la manicura a les clientes d’una perruqueria. La segona serà el dimecres 15 de juliol a les 8 del vespre al celler Can Bas, on el director de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca Joan Beumala, presentarà el llibre ‘El primer capità’ d’Enric

Calpena que es tracta d’una biografia novel·lada de Joan Gamper, fundador del FC Barcelona. A aquesta tertúlia la seguirà la presentació de ‘Boulder’ d’Eva Baltasar a càrrec del periodista Josep Maria Soler. Es farà el 29 de juliol a les 8 del vespre al Jardí – Restaurant el Celleret de la Família Torres. ‘Boulder’ és la segona novel·la de l’autora penedesenca, que narra la història d’una dona atreta per al solitud i gelosa de la seva independència fins que s’enamora i se’n va a Reikiavik. I el cicle acabarà el 5 d’agost a les 8 del vespre al celler de Nadal, amb la presentació del llibre ‘Èxit, on tot comença’ de l’actor de televisió, teatre i doblatge Roger Pera a càrrec de la periodista Laia Paretas. En aquest llibre, Pera explica de manera autobiogràfica el seu procés d’addició a la cocaïna. El Jordi Romeu de La Cultural Llibreria apunta que enguany, a diferència d’altres anys, hi ha tres novel·les i un llibre de no ficció. 

Al seu torn, el director de Penedès TV i Ràdio Vilafranca Joan Beumala, apuntava que la cultura sempre ha estat un actiu en la programació de l’emissora.

Els actes seran gratuïts, però cal reservar entrada a entrades.vinseum.cat i es clouran amb una copa de vi o cava i un tast de formatgesde Xerigots.

Les tertúlies es gravaran i s’emetran el dimecres següent a la seva realització a dos quarts de nou del vespre per Ràdio Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: