Dissabte, 23 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Flama del Canigó arribarà un any més a l’Alt Penedès adaptada al context actual

Amb el lema “Enguany encenc la fama per tu”, aquesta tradició vinculada al solstci d’estiu esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19.

Des d’Òmnium expliquen que ‘aquest any, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítcs i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país’. Per això, el 23 de juny a les 10 de la nit, Òmnium insta la ciutadania a encendre una espelma al balcó per retre homenatge a totes les víctimes del coronavirus, als serveis essencials, així com als presos i exiliats, i a totes les persones que treballen per mantenir vives les tradicions -com la mateixa Flama-, fns i tot en els moments més difícils.

Òmnium Alt Penedès treballa aquests dies perquè, un any més, la Flama del Canigó arribi als municipis de la comarca. Aquest any, però, la tradició estarà marcada per l’actual situació sanitària. No hi haurà revetlles populars, ni corredors ni ciclistes que portn la Flama d’un poble a l’altre i els actes de rebuda s’hauran d’adaptar a les mesures de seguretat imposades per les circumstàncies. La celebració s’iniciarà, com cada any, al municipi de Torrelles de Foix, on la Flama arribarà procedent del Parlament de Catalunya, que la rep directament del Canigó. A dos quarts de vuit del vespre, els representants de tots els municipis que hi participin es trobaran a la plaça de l’Ajuntament de Torrelles, on tindrà lloc un breu acte simbòlic de rebuda. Es llegirà el missatge d’enguany de la Flama i els representants dels municipis recolliran la Flama i se l’enduran als seus pobles, on serà rebuda també amb una breu celebració.

L’horari dels actes a cada poble on arribarà la Flama, es pot consultar a la el web d’Òmnium Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: