Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cripta de Santa Maria i l’església de Sant Francesc tornen a obrir els dissabtes al matí

Després de gairebé 4 mesos tancats, a partir del mes de juliol les parròquies de Vilafranca tornen a obrir aquests espais d’interès cultural.

Les visites es poden fer els dissabtes al matí, de 11h a 13h a l’església de Sant Francesc, i de 11h a 13:30h a la cripta de Santa Maria, gràcies a un grup de voluntaris de la parròquia que tenen cura de la vigilància.
Recordem que en aquests espais gòtics s’hi troben dues de les peces més importants del patrimoni cultural de Vilafranca, el quadre escultòric “El sant enterrament” de Josep Llimona a la cripta i el “Retaule de la Mare de Déu i sant Jordi” de Lluís Borrassà a l’església de Sant Francesc. En el cas de la cripta, la visita es pot completar amb tot el conjunt de la basílica de Santa Maria; i en el cas de Sant Francesc, es pot completar la visita de l’església amb el claustre. Les visites a aquests espais oberts per la parròquia són gratuïtes, però es demana que es pugui col·laborar amb algun donatiu o adquirint algun dels elements que hi ha a la venda i els beneficis dels quals es destinen a la neteja, manteniment i a les obres de les esglésies. Per entrar en aquests espais cal seguir les indicacions sanitàries vigents actualment: mascareta, rentat de mans a l’entrada, i mantenir les distàncies de seguretat. Igualment recorden que no es poden tocar els objectes ni venerar les imatges. Durant l’any 2019 van visitar la cripta de la basílica els dissabtes al matí un total de 5.000 persones aproximadament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: