Divendres, 22 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La capella de Sant Joan ha obert portes amb l’exposició de Lydia Espeleta

L’obertura s’ha fet amb la mateixa exposició que s’havia inaugurat el 6 de març, “Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès” i s’allargarà fins al diumenge 28 de juny.

Aquest dimecres al matí la capella de Sant Joan de Vilafranca ha reobert les seves portes al públic com a espai d’exposició. L’obertura s’ha fet amb la mateixa exposició que s’havia inaugurat el 6 de març, “Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès” i s’allargarà fins al diumenge 28 de juny. Coincidint amb el centenari del naixement de la dissenyadora i modista vilafranquina, la capella de Sant Joan acull una trentena de vestits que van sortir del taller de Lydia Espeleta entre els anys 40 i 80 del segle passat. Són vestits que provenen de la seva mateixa família i també cessions que han fet d’altres famílies de Vilafranca per tal de ser mostrats en aquesta exposició. La persona que ha estat l’encarregada d’obrir portes, la Dolors Cebrián, explicava que l’exposició té molt d’èxit en perfils de gent ben diferents.
Amb aquesta exposició, es vol donar una visió global de l’evolució de la moda al Penedès, així com de l’ofici de modista i de la forma de treballar des dels anys 40 als 90 del segle passat. Una feina que, després de la Guerra Civil, va permetre a moltes dones emancipar-se i ser autosuficients.
Tal i com explicava Cebrián, s’han pres un seguit de mesures de seguretat perque tothom pugui gaudir de l’exposició.
Fins al diumenge 28 de juny els horaris d’obertura de la capella seran de dimecres a divendres d’onze a dos quarts de dues i de sis a dos quarts de nou; dissabtes d’onze a una i de sis a nou i diumenges de dotze a dues i de sis a nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: