Dimarts, 1 de Desembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxPenedès rebutja la proposta de Colau de dibuixar una Regió Metropolitana de Barcelona

Volen constatar el total rebuig a la proposta d’Ada Colau, no només per voler recuperar una Vegueria que no existeix, sinó perquè s’atorga poders i competències que no li són pròpies.

Aquest dilluns es feia pública la proposta de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “ Barcelona Demà, Compromís Metropolità 2030”. Una proposta que dibuixa una Regió Metropolitana de Barcelona, similar a l’antiga Vegueria de Barcelona de la llei de Vegueries del 2010, que ja no existeix, ja que des del 2017 existeix la Vegueria del Penedès que redimensiona la proposta original. Des de Junts Pel Penedès volen constatar el total rebuig a la proposta d’Ada Colau, no només per voler recuperar una Vegueria que no existeix, sinó perquè s’atorga poders i competències que no li són pròpies. L’ordenació del territori més enllà de l’Àrea Metropolitana, diuen, recau a la Generalitat de Catalunya, i no a Barcelona ni la seva Àrea Metropolitana. Sobre aquesta mateixa qüestió s’ha pronunciat també l’alcalde de Vilafranca i delegat territorial del govern al Penedès, Pere Regull.
Des de Junts Pel Penedès proposen que l’Ajuntament de Barcelona retiri la proposta i plantegi un altre escenari. Demanen també que des del govern de la Generalitat de Catalunya s’impulsi la Llei de Vegueries, que té un consens de més del 80 per cent del Parlament de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: