Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca ho tenen tot a punt per reprendre els assaigs

Aquest dilluns president i cap de colla ho han explicat en roda de premsa.

Els Verds treballen amb la idea de reemprendre l’activitat castellera aquest juliol, “amb assaigs de tota la colla, però grupals”. L’últim escull és conèixer si hi haurà cobertura de l’assegurança de la Coordinadora de Colles Castelleres.
Des de l’inici de la pandèmia, la colla ha treballat perquè el retorn a l’activitat castellera fos una realitat, adaptant-se a les circumstàncies de la situació i amb la prioritat de garantir la seguretat de tots els castellers i castelleres. Per això, en les últimes setmanes una comissió dels Verds ha elaborat un protocol de retorn als assaigs, que compleix amb les condicions que marquen les autoritats sanitàries.
La Coordinadora va fer públic dissabte una tercera versió del seu protocol de tornada a l’activitat que segons Benet és de mínim i els vilafranquins van una mica més enllà.
Benet creu que els assaigs podrien començar en les properes setmanes, durant el mes de juliol. Amb una introducció esglaonada.
El protocol dels Castellers de Vilafranca estableix un primer retorn als assaigs amb grups de 30 persones, on només s’hi faran castells nets i que, en el moment de fer una prova, els castellers i castelleres hauran d’utilitzar la mascareta i aplicar gel hidroalcohòlic a les parts del cos on hi hagi contacte, com les mans i els peus. Es calcula que el temps de cada prova serà d’uns dos minuts. Cada grup tindrà un dia diferent d’assaig assignat. L’objectiu és minimitzar el risc de contagi i, en cas que n’hi hagués, poder identificar totes les persones que hi hagin estat en contacte.
El president, Carles Mata, calcula que en aquests primers assaigs hi podran participar unes 150 persones, repartides en grups de 30. Els Castellers de Vilafranca van aprofitar la roda de premsa per presentar dues novetats de la colla. Per una banda, una mascareta personalitzada amb els colors i el logotip de la colla. Primer es repartiran gratuïtament als castellers i castelleres i, més endavant, es posaran a la venda.
També s’ha presentat un nou got reutilitzable de la colla, per començar-lo a utilitzar en els actes socials que els Verds ja estan organitzant, com el MusiCal Figarot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: