Dijous, 16 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Ateneus Cooperatius Coopsetània i CoopCamp impulsen la campanya #PenedèsCoopera

L’objectiu de la campanya participativa #PenedèsCoopera és donar veu a totes les organitzacions del Penedès i del Garraf que treballen des d’una base social i una pràctica transformadora.

Aquesta iniciativa sorgeix fruit de la intercooperació entre els dos Ateneus i de la voluntat de mostrar el Penedès i Garraf com un territori amb identitat pròpia.
La imatge visual de la campanya neix principalment de la idea d’unió i pertinença al territori. Aquesta idea es veu reflectida tant en el fons de la imatge, amb un patró creat a partir de noms de poblacions del Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf, en la silueta del mapa on es representa la unió de les tres comarques i en els colors emprats, que fan referència als dos ateneus que s’han unit per crear la campanya.
Aquesta campanya s’emmarca dins el context actual on la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest les desigualtats socials i econòmiques i la insostenibilitat amb el medi ambient que genera el capitalisme.
La campanya suposa una acció col·lectiva i participativa de les 73 cooperatives existents i de les més de 90 organitzacions i iniciatives de l’ economia social i solidària que hi ha al Penedès-Garraf.
Els darrers 3 anys, Coopsetània i CoopCamp han acompanyat prop de 250 projectes al territori i han ajudat a crear 12 cooperatives.
En conjunt el treball dels tres anys ha ajudat a generar 106 nous llocs de feina.
En concret amb la campanya #PenedèsCoopera, a través de les xarxes socials es visibilitzaran diferents missatges, ja sigui de forma gràfica, en fotografies o vídeos.
A més a més, els ateneus se sumen a la campanya posant de manifest la seva raó de ser i visibilitzant-se com a dispositius que ofereixen acompanyament i donen eines per a la generació i consolidació de projectes dins l’impuls de l’economia cooperativa, social i solidària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: