Dijous, 16 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els ajuntaments adapten les festes majors per garantir la seguretat i evitar rebrots

Els ajuntaments adapten les festes majors per garantir la seguretat i evitar rebrots

El dijous passat, 25 de juny, es va celebrar telemàticament una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès.

El president, Cesar Herràiz, es va adreçar a tots els assistents parlant de la situació de la Covid-19 a l’Alt Penedès afirmant que “de moment s’està gestionant bé, perquè no hi ha hagut cap rebrot als municipis”. Tot seguit, els alcaldes i alcaldesses van explicar quines decisions s’havien pres als seus ajuntaments sobre l’obertura de les piscines municipals i sobre la celebració de les festes majors.
Com que les previsions de la desescalada s’estan complint i s’ha permès la reobertura dels equipaments municipals, la majoria d’ajuntaments tenen previst obrir en breu les piscines, si no ho han fet ja. Això sí, amb limitacions d’aforament, sense cursets de natació ni activitats aquàtiques, amb un sistema de control d’accessos i, en molts casos, amb franges horàries per al bany. Alguns ajuntaments han contractat aplicacions mòbils específiques perquè els veïns puguin inscriure’s a les diferents franges horàries i perquè les persones que controlen els accessos puguin saber en tot moment el nivell d’ocupació de les instal·lacions.
Pel que fa a les festes majors, després de consultar-ho amb les entitats i les comissions de festes de cada municipi, s’ha optat per tirar endavant les festes majors amb un format adaptat a les circumstàncies, adreçades majoritàriament al veïnat del municipi, no s’organitzaran àpats populars ni activitats nocturnes d’accés lliure. Les activitats es faran majoritàriament a l’aire lliure o en espais tancats amb aforament limitat i el públic assegut, i s’optarà per espectacles de petit format en espais simultanis per evitar les aglomeracions.
La voluntat dels alcaldes i alcaldesses és fer tot allò que sigui possible fer, però són plenament conscients que totes les previsions poden quedar en no res si hi ha un rebrot de la COVID i es retrocedeix a la fase 2.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: