Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès posa en valor els viticultors

El dijous de la setmana passada es va celebrar telemàticament Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Un dels punts va ser la lectura de la proposta de declarar deserts 7 lots del procediment de licitació del contracte del servei de transport escolar i iniciar un procediment negociat per a l’adjudicació dels contractes que han quedat deserts. Albert Tort, president de l’Àrea i conseller comarcal d’Ensenyament, va explicar que es van licitar les 43 rutes de transport escolar en forma de lots per afavorir les PIME, i que donat que han quedat 7 rutes sense adjudicar perquè no s’han presentat ofertes cal continuar la contractació mitjançant un procediment negociat. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de JuntsxCat, el PSC-CP, la CUP i l’Entesa, i amb l’abstenció del grup d’ERC.
També es va donar compte de l’adscripció de les noves conselleres comarcals, Cristina de la Cruz del PSC i Alba Mitjans de la CUP, als respectius grups polítics comarcals.
En el ple del Consell Comarcal es va presentar una moció proposada per l’Equip de Govern sobre la gestió del procés de reobertura escolar. “La moció posa de relleu la col·laboració institucional del Servei Comarcal d’Ensenyament amb la Generalitat i els ajuntaments. La moció reclama també que s’estableixin mesures de compensació econòmica per als ajuntaments i els consells comarcal, per fer front als importants sobrecostos derivats de les instruccions del Departament d’Educació.
I emfatitza la importància de recuperar l’ensenyament presencial, perquè facilita la conciliació familiar i no penalitza l’alumnat més vulnerable. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups.
Tot seguit, es va presentar una segona moció, de la coalició JuntsxCat, per posar en valor els viticultors del Penedès. La moció parteix de la preocupació per la pèrdua econòmica que pot suposar aquest any el fet que molt de raïm quedi al cep; preocupació que s’afegeix a les pèrdues econòmiques derivades de la crisi de la COVID-19. La moció insta el Departament d’Agricultura a donar ajudes econòmiques directes a la no verema per reduir l’estoc de vi i proposa destinar una part dels excedents de vi a l’elaboració d’alcohol per a ús sanitari o industrial. També insta el Departament a convocar la Taula del Vi i establir un preu mínim per litre, per sota del qual sigui il·legal comprar o vendre. Una altra mesura que proposa la moció és eliminar el Registre Vinícola de Catalunya i les inscripcions al CR Cava, fer ajudes a l’arrancada, abolir la normativa dels drets de plantació i posar fi al tràfic i la venda de paper amb saldo de vi amb DO. Aquesta segona moció també es va aprovar per unanimitat dels grups comarcals.
Dins la part de control, es va prendre coneixement també de la renúncia de la consellera comarcal de la CUP, Arantxa Fernández.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: