Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat setmanal de Vilafranca ha recuperat més parades i ha ampliat la seva superfície

Aquest passat cap de setmana s’han incorporat parades de més sectors a banda de l’alimentació, i s’han recuperat espais habituals com la plaça de Jaume I per acollir parades.

Dissabte es feia un pas més en la reintroducció de parades al mercat no sedentari de Vilafranca, amb totes les parades de les zones de Jaume I i Plaça de l’Oli. D’aquesta manera s’enriqueix l’oferta comercial del mercat, que fins ara era només d’alimentació i planter; i que a partir d’ara ja incorpora tèxtil i moda, lleure i cultura i equipament personal i de la llar.
El retorn de les parades era esperant per els visitants del mercat, però se’ns dubte els que en tenien més ganes de tornar eren els mateixos paradistes. Mercedes Giménez, que regenta una parada de roba, recordava que des del març han estat totalment parats sense poder anar a cap mercat. Poc a poc van retornant als diferents mercats, i dissabte oferien els seus productes de nou a Vilafranca. Ella espera que els ajuntaments els donin suport per ajudar-los a tirar endavant i mantenir la seva presència als mercats.
Per aquesta paradista del mercat, la situació que s’ha viscut aquests mesos ha perjudicat molt als petits autònoms, que ara poden tornar a recuperar poc a poc la seva activitat. Giménez feia una crida a les administracions, també als ajuntaments, per tal que es pugui mantenir una activitat que té la seva importància econòmica però que és també un espai de contacte social per a moltes persones.
Un altra dels paradistes que retornava aquest dissabte al mercat de Vilafranca era Joan Sardà, que té una parada de llibres. En el seu cas, explicava que també té parada al mercat de Tarragona on ja fa unes quatre setmanes que han reobert. Allà han tornat poc a poc a recuperar l’activitat, tot i que encara per sota de l’habitual, i ara espera que a Vilafranca també es reprengui el pas de clients. Reconeix que ha estat dur aquest temps sense poder fer res.
La sensació en les primers hores d’aquest retorn al mercat de Vilafranca ha estat positiva. Espera poc a poc anar recuperant la clientela habitual.
Des del Servei de Mercats de l’Ajuntament de Vilafranca la intenció és continuar incrementant el nombre de parades amb la major brevetat possible, sempre que ho permeti la situació, ocupant nous espais i garantint en tot moment les mesures de seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: