Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cultura i efectes de la crisi del coronavirus centren les mocions al Ple

El suport a la cultura i els efectes de la crisi del coronavirus van centrar la majoria de les mocions presentades al Ple de l’Ajuntament de Vilafranca pels diferents grups municipals.

ERC presentava dues mocions que van ser rebutjades per els vots en contra de l’equip de govern.
Una proposava l’impuls d’estratègies i accions de Govern Obert. Gemma Urgell va defensar la moció destacant que la crisi del Covid-19 ha posat sobre la taula la importància d’internet i que cal modernitzar l’administració. La moció proposava també una aplicació de telèfon mòbil oberta a la ciutadania i la creació d’una xarxa wifi pública i gratuïta. Aquests dos darrers punts van fer rebutjar la moció per part del govern. Aureli Ruiz apuntava que la app ha fracassat en municipis grans i que la llei actual no permet als ajuntament fer una xarxa wifi potent.
Una segona moció d’ERC era similar a la que ja va presentar l’octubre de l’any passat sobre la preservació del patrimoni, proposant la creació d’una comissió de patrimoni, l’elaboració d’un pla local, la creació d’una plaça de tècnic de patrimoni o l’actualització de la carta arqueològica de Vilafranca. Els grups de VeC I la CUP hi van donar suport, però la moció no va prosperar. En nom del govern Francisco Romero, va lamentar alguns judicis en la seva opinió desproporcionats sobre el poc interès del govern pel patrimoni. Va fer un llistat d’actuacions per constatar aquest interès.
D’altra banda al Ple es va debatre també una moció presentada per JxV per la reducció de l’IVA en la prestació de serveis vinculats amb l’activitat física i esportiva. Moció que va rebre el suport de tots els grups.
VeC també va presentar dues mocions . Una per garantir l’equitat educativa i pal•liar l’emergència infantil generada pel COVID-19. En aquest cas tot i compartir el fons de la moció el govern la va rebutjar, insistint que ja s’està treballant en aquest sentit.
L’ altra moció de VeC era sobre l’impuls d’un nou model públic i de qualitat en l’atenció de la gent gran, tenint en compte el balanç negatiu viscut amb la Covid-19. Tot i compartir l’objectiu de millora de l’atenció a la gent gran des del govern es va rebutjar el redactat que ja incorporava actuacions concretes.
Finalment la CUP presentava també dues mocions. La primera per la creació d’una targeta moneder d’impacte social. Des dels grups de l’oposició es va valorar la fórmula de manera positiva per substituir l’actual Rebost Solidari, per ser una mesura més normalitzadora. Des del govern es va assenyalar que cada població té un context. A Vilafranca hi ha un banc d’aliments local, que no hi és a d’altres municipis. Gràcies a la recepció de tones d’aliments, amb una dotació de 150.000€ es pot ofertar menjar a 500 famílies tot un any. Desaprofitant les tones d’aliments el cost podria ser d’1’5M€. La moció es va rebutjar per part dels grups del govern.
Finalment l’altra moció de la CUP era per donar suport als treballadors de Nissan. Moció que ve rebre el suport de tots els grups municipals, però es va votar per parts, perquè el punt número 4 que proposava la nacionalització de l’empresa va ser votat en contra per C’s i JxV i va rebre l’abstenció d’ERC i PSC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: