Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aposta municipal per les renovables amb nous punts de llum “led” i plaques solars

L’Ajuntament continua apostant per la progressiva implantació d’energies renovables en els edificis públics i en els punts de llum dels parcs, carrers i avingudes de la vila.

La renovació de punts de llum introduïnt les bombetes «led» ja va començar amb una primera fase al centre històric i al barri de Les Clotes i actualment s’està abordant la segona fase de la renovació actuant a tots els parcs públics de la ciutat, a l’avinguda de La Pelegrina i en els polígons industrials.

Quan hagi acabat aquesta segona fase de renovació, fins a 1.050 punts de llum de Vilafranca disposaran de bombetes «led». Aquesta millora permetrà un important estalvi econòmic a les arques municipals i, al mateix temps, reduirà les emissions de CO2 a l’atmosfera. En concret, es deixaran d’emetre fins a 90 tones anuals de CO2

L’objectiu final és renovar tots els punts de llum de la vila per continuar augmentant aquest estalvi econòmic i ambiental. La política ambiental de l’Ajuntament també té una altra pota rellevant en el projecte d’instal.lació de plaques solars fotovoltaiques en edificis públics de la ciutat.

Una primera actuació es durà a terme a l’edifici de l’Ateneu on s’instal.laran 50 plaques solars. El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobrirà una part del pressupost. S’ha triat l’Ateneu per ser un dels edificis públics de la vila que més activitat diària registra, Les obres estaran llestes l’octubre de l’any que ve.

De manera progressiva, s’aniran instal.lant plaques fotovoltaiques a d’altres equipaments municipals. El conjunt d’actuacions municipals van encaminades a la lluita contra el canvi climàtic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: