Divendres, 7 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
VINSEUM celebrarà el Dia Internacional dels Museus 2020 a les xarxes socials

VINSEUM celebrarà el Dia Internacional dels Museus 2020 a les xarxes socials

Com cada any, el Dia Internacional dels Museus tindrà lloc el 18 de maig, que enguany cau en dilluns. Ateses les circumstàncies ocasionades per la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus ha proposat una celebració de tipus no presencial.

El lema proposat per a l’edició d’enguany és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. Aquesta jornada té com a objectiu esdevenir un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per identificar i superar els prejudicis en el que els museus mostren i en les històries que expliquen. A més, des del Departament de Cultura de la Generalitat també es proposa el lema #TornaremalsMuseus.

VINSEUM ha organitzat una programació per aquest dia internacional exclusivament a les xarxes. Les diferents propostes començaran dilluns 11 de maig i continuaran tots els dies fins el diumenge 24 de maig. En motiu d’aquest dia internacional, des del Vinseum es farà difusió de les activitats que realitzen amb entitats que treballen per la igualtat, la diversitat i la inclusió. D’una banda, Mas Albornà i el seu equip de ‘Viu la vinya’, que han estat realitzant visites guiades al museu amb el nom “I tu, com ho veus?”. I de l’altra, la cooperativa d’integració social L’Olivera, parlarà dels seus projectes i de la seva participació al Most Festival.

Des del Vinseum també es faran propostes educatives per la canalla com el projecte “Patrimonis confinats” amb l’objectiu de recollir i conservar objectes o creacions que els nens i nenes hagin utilitzat i creat durant aquests dies de confinament per tal de poder documentar el moment. Però també hi haurà espai per a propostes més lúdiques que inclouran un escape room virtual i un quiz. Per a adults també es farà un museuquiz que és un concurs per demostrar els coneixements sobre el vi.

D’altra banda, preparen el Challenge del museu. El repte consistirà en la recreació d’una selecció de peces que es poden veure a l’exposició permanent del museu, en la línia dels Arts Challenge que estan tenint tant de ressò a les xarxes socials.

També hi haurà una nova línia de tastos Vi Talk amb els cellers amics d’honor a través de Youtube. Concretament, n’hi haurà un parell: el 14 de maig amb Gramona i el 21 de maig amb el celler L’Olivera.

Des del el Consell Internacional dels Museus també proposa unes dates alternatives per celebrar presencialment el Dia Internacional dels Museus i que seran del 14 al 16 de novembre. D’altra banda, la Nit dels Museus també ajorna la seva celebració i tindrà lloc el 14 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: