Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca modifica pressupost i ordenances per l’aplicació d’1’2M€ al Pla de Xoc per la Covid

Vilafranca modifica pressupost i ordenances per l’aplicació d’1’2M€ al Pla de Xoc per la Covid

Aquest dimarts s’ha celebrat un segon ple ordinari de forma telemàtica en aquest mes de maig.

En el primer es va prendre un acord entre totes les forces polítiques per plantejar un pla de xoc per fer front als efectes de crisi social i econòmica que ocasiona la pandèmia del coronavirus. Aquest dimarts s’han aprovat les mesures econòmiques per poder fer-hi front, tot i que ni hi ha hagut unanimitat perquè els dos regidors de la CUP s’han abstingut. En un primer punt s’ha acordat una modificació del pressupost del 2020.

El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, explicava que uan de les partides fa front a la posada en marxa de la nova oficina local d’habitatge, però la partida principal, d’uns 500.000€ es destina al pla de xoc.

Per part del grup de C’s el seu regidor, Eladio Garcia, es mostrava a favor de la mesura per una necessitat contrastada i demanava que les administracions superiors donin suport econòmic a l’ajuntament.

El regidor de VeC, Ramon Arnabat, també hi donava suport, tot i no coincidir amb alguns matisos i demanava la reunió de la junta de portaveus per parlar del detall de com es distribuiran els recursos.

En canvi la regidora de la CUP, Maria Ramon, anunciava l’abstenció i assenyalava la seva crítica al fet de plantejar una partida sense acordar amb els grups com aplicar-la.

Per la seva banda el tinent d’alcalde, Francisco Romero , destacava el fet que en dues setmanes els diferents serveis municipals han treballat per fer una planificació de les partides que poden variar al llarg de l’any per poder fer front a les noves despeses de caire social i de promoció econòmica.

I la portaveu del grup d’ERC, Mònica Hill, celebrava de forma positiva la modificació de pressupost, tot i considerar que arriba tard. També apuntava que, segurament, caldran més partides al llarg de l’any per suplementar els ajuts socials i les polítiques de creació d’ocupació. Finalment anunciava la voluntat de fer un seguiment i participar en l’aplicació de les mesures.

Finalment l’aprovació de la modificació es va fer amb el suport de tots els grups municipals, excepte l’abstenció de la CUP. El mateix resultat que va tenir el quarts punt de l’ordre del dia, que va ser el de la modificació de les ordenances fiscals.

El regidor d’Hisenda explicava que són mesures per donar suport als sectors més afectats per la crisi generada pel tancament de l’activitat econòmica d’alguns establiments. Per exemple es rebaixa el 40% la taxa d’escombraries a unes 1.800 activitats. També es deixarà de cobrar la taxa d’ocupació de via pública dels mercats mentre duri el decret d’alarma i es reduirà un 25% a partir que s’aixequi i fins a finals d’any. I la taxa d’ocupació de taules i cadires del sector d’hosteleria no es cobrarà fins a finals d’any, i els preus públics del Complex Aquàtic es reduiran en un 15%.

Aureli Ruiz assenyalava que les mesures suposaran una reducció d’ingressos municipals de 700.000€ que sumats als 500.000€ de la modificació de pressupost suposen la destinació d’1’2M€ al pla de xoc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: