Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca modifica l’ordenança del paisatge urbà per harmonitzar les pèrgoles de les terrasses

A banda dels dos acords del pla de xoc, l’Ajuntament va debatre en el ple d’aquest dimarts alguns punts i mocions prou destacats.

Per exemple es va aprovar la modificació de l’ordenança del paisatge urbà, de manera que es prohibeixi la col•locació d’estufes a l’aire lliure i que es reguli una harmonització de pèrgoles a les terrasses de bar. VeC va demanar la retirada del punt per entendre que cal un replantejament global de l’ús de l’espai públic. La resta de grups municipals, però, es van manifestar a favor de la modificació, de manera que es va aprovar amb els vots a favor per part de tots els grups, menys el vot en contra de VeC.
D’altra banda ERC, CUP i VeC van presentar una moció conjunta recollint peticions de la Unitat contra el feixisme i el racisme i el col•lectiu Al-Fatha demanant que es revisi el servei de cementiri municipal de manera que respecti la diversitat de creences. En aquest punt els grups del govern van explicar que s’està estudiant una petició del col•lectiu de la comunitat musulmana, i a l’espera d’un estudi dels serveis urbans es rebutjava la moció.
L’alcalde, Pere Rgull, va defensar una moció de Junts per Vilafranca demanant el desplegament de l’àmbit del Penedès per elaborar el projecte de la regió sanitària. La proposta es va aprovar per unanimitat.
També de forma unànime es va aprovar una moció del grup de Ciutadans per la lluita contra la soledat.
VeC i CUP presentaven conjuntament una moció per garantir el dret a l’empadronament, moció que va ser rebutjada pel govern, apuntant que des de l’ajuntament es compleix la legalitat.
En canvi sí que va prosperar una moció de VeC per la millora de l’espai públic i la mobilitat sostenible. En aquest punt el portaveu del govern , Aureli Ruiz, va anunciar que s’està arribant a la fase d’esborrany del Pla de Mobilitat. VeC va proposar esmenar la moció de manera que els punts es plantegessin com propostes a estudiar en el debat del pla. D’aquesta manera es va aprovar per unanimitat.
En canvi no es va aprovar la moció d’ERC de suport a la campanya “Regularització per a tothom”. I finalment sí que va prosperar la moció d’ERC per clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: