Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de persones es concentren a Vilafranca per a defensar els drets i llibertats civils

Els manifestants han mantingut en tot moment les distàncies de seguretat i les mesures sanitàries com és la de dur mascareta.

Aquest dimarts al vespre, després de molt de temps la plaça de la Vila de Vilafranca tornava a acollir una manifestació. En aquest cas promoguda per l’ANC i l’Esquerra Independentista. La concentració ha comptat amb gairebé un centenar de persones que han mantingut en tot moment les distàncies de seguretat i les mesures sanitàries com és la de dur mascareta.
Tot plegat va sorgir arran dels fets ocorreguts dimarts passat a la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona, on els Mossos d’Esquadra van detenir una dona i van impedir una concentració per defensar una sortida de la crisi al servei de les classes populars. Des de Penedès TV i Ràdio Vilafranca hem parlat amb la coordinadora de l’ANC Vilafranca, Esther Güell, i ens ha explicat que l’Assemblea s’ha adherit al manifest ‘Ens hi van els drets. Ens hi va la vida’. Un manifest al que s’han unit més de 40 col·lectius i entitats amb l’objectiu de reclamar a les autoritats governamentals el màxim respecte cap als drets i llibertats civils. A partir d’ara està previst que es facin un seguit de mobilitzacions reduïdes, cada dimarts a les places de les principals ciutats de Catalunya. Aquest dimarts a les 8 del vespre tenia lloc la primera d’aquestes a la plaça de la Vila de Vilafranca. La coordinadora de l’ANC Vilafranca, Esther Güell, explicava els motius d’aquestes concentracions.
Güell aprofitava per a valorar la situació d’Estat d’Alarma i el comportament que ha tingut aquests mesos el govern espanyol.
Per a Güell ha estat un 155 encobert. Des de l’ANC fan una crida a mobilitzar-se d’ara en endavant pels drets socials i polítics i per aprofitar l’oportunitat que la crisi actual ens brinda de començar a desmuntar els privilegis i construir una societat més igualitària. Les mobilitzacions han de ser reduïdes i seguint sempre les precaucions sanitàries: portar mascareta i respectar la distància de seguretat entre manifestants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: