Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som Energia denuncia que Endesa no col·labora a compensar els excedents d’autoconsum solar

Des de el Grup Local de Som Energia de l’Alt Penedès volen denunciar aquesta situació injusta i il·legal i insten a les institucions que s’obligui Endesa a regularitzar aquest servei

El 5 d’abril de l’any passat l’Estat espanyol va aprovar un decret sobre compensació elèctrica per als petits autoconsumidors on es regulava aquesta pràctica i definitivament es despenalitzava l’autogeneració i consum elèctric. Des de llavors, la quantitat d’instal·lacions i el volum de la inversió en renovables al nostre país ha augmentat significativament. Aquest augment de l’autoproducció solar comporta beneficis immediats com la reducció del CO2 i la menor dependència de les generadores d’electricitat no renovable, bàsicament d’energies fòssils o nuclears. Tanmateix, la peça clau per l’amortització i rendibilitat, no tan sols econòmica sinó també mediambiental d’aquestes instal·lacions, és la compensació dels excedents generats a través de la factura mensual, on la comercialitzadora retribueix al petit consumidor els excedents esmentats a un preu pactat.
Moltes empreses comercialitzadores, ja estan compensant els excedents als seus clients autoconsumidors des de principis d’any. Des del Grup Local de Som Energia de l’Alt Penedès expliquen, a través d’un comunicat, que Endesa encara no facilita a les comercialitzadores les lectures on consti l’excedent produït i bolcat a la xarxa. Tanmateix, les comercialitzadores no poden efectuar les compensacions sense l’aportació de les lectures dels comptadors per part d’Endesa. Des de el Grup Local de Som Energia de l’Alt Penedès volen denunciar aquesta situació injusta i il·legal i insten a les institucions que s’obligui ENDESA a regularitzar aquest servei el més aviat possible tal i com dicta la llei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: