Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Restauració, vins i enoturisme donen a conèixer les preocupacions en el transcurs de les Fires

Penedès TV i Ràdio Vilafranca han ofert una programació especial per les Fires de Maig.

Programació que ha estat protagonitzada per un seguit d’entrevistes i tertúlies sectoralitzades en les quals s’ha donat a conèixer les preocupacions de diverses àmbits econòmics en aquestes moments de pandèmia i confinament.
La primera tertúlia parlava sobre economia i comerç i comptava amb la participació de Xavier Mestres, de la botiga Joguines de fusta, Elisabet Rovira, propietària de Vilafranca descans, i David Maiquez, responsable de showrooms d’Elements.
La segona tertúlia tractava sobre enoturisme, vins i gastronomia i estava protagonitzada per Francesc Olivella, director de la DO Penedès, Olga Guasch, del restaurant El Gat Blau, i Ester Garcia, directora de l’escola d’Enoturisme.
L’Ester Garcia, destaca que hi ha hagut determinades entitats o comerços que justament perquè s’han fet virtuals han pogut participar enguany de les fires. Per exemple la mateixa Escola d’Enoturisme, que en altres ocasions no ho podia fer perquè al maig es troben en jornades de portes obertes i pre-inscripcions. Garcia creu qu una part de les fires virtuals ha vingut per quedar-se.
La tertúlia ha servit per donar a conèixer la dura situació en que s’han trobat bona part dels sectors econòmics. Per exemple el dels restaurants que han quedat tancats.
I un altre sector que té un pes específic al Penedès i que ha quedat molt afectat per la crisi generada pel Covid-19 és el dels vins i caves.
En concret els vins amb DO, com és el cal del Penedès, tenen en gran part la seva distribució a través dels restaurants, que han quedat tancats. Només han pogut sobresortir una mica de la situació aquells cellers que també venen el seu producte a través de les botigues i supermercats.
Penedès TV ha emès també una tercera tertúlia del sector de l’automoció amb Jordi Carbó, d’Autocam i Oriol Jounou, del Grup Jounou.
D’altra banda, la programació especial de Fires de Maig també ha comptat amb una entrevista amb el regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort sobre com es plantejaven aquestes atípiques Fires i amb una altra entrevista a l’economista Emili Duró, l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural de les Fires de Maig 2020.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: