Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Rafel Nadal signarà exemplars de “Mar d’estiu” aquest divendres a La Cultural

Rafel Nadal signarà exemplars de “Mar d’estiu” aquest divendres a La Cultural

L’escriptor Rafel Nadal signarà exemplars del seu darrer llibre Mar d’estiu, aquest divendres, dia 29 de maig, de sis a set de la tarda, a La Cultural llibreria de Vilafranca del Penedès.

El nou llibre Nadal és, d’entrada, un llibre de viatges que té com a escenari principal la Mediterrània i, de manera molt més concreta, l’atracció que l’escriptor gironí sent per les illes com a espais geogràfics i humans en els quals encara és possible descobrir i observar maneres de viure que, en la majoria de països riberencs, la indústria turística i els canvis socioeconòmics han fet desaparèixer.

Més enllà d’una sòlida i documentada ressenya de llocs visitats i revisitats per Rafel Nadal al llarg d’una vida marcada per la passió de la descoberta i per l’atracció vers la Mediterrània, Mar d’estiu és també un exercici memorialístic que, precisament, explica aquesta relació entre l’escriptor i aquest mar. En aquest sentit, Nadal és mostra com una autèntic expert, com un gran coneixedor sobre temes nàutics i, més en concret, sobre el món mariner i pescador, així com un viatger expert a qui li agrada tan descobrir mons nous com tornar a assaborir, amb calma i tranquil·litat, espais ja coneguts.

Això a banda, pel llibre desfilen una sèrie de personatges coneguts –com ara el poeta i cantant Leonard Cohen o el pintor Salvador Dalí-, juntament amb personatges anònims amb els qual Rafel Nadal s’ha relacionat i ha parlat llargament i que han acabat convertits en protagonistes d’unes històries sorprenents i carregades d’humanitat.

El resultat de tot plegat és un llibre amè, ple de matisos i ric en propostes de viatge que, a més, reivindica la Mediterrània com a espai cultural comú.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: