Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires de Maig virtuals compten amb 118 expositors

Es presenten com una plataforma de suport a la reactivació econòmica de la comarca.

Aquest matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Monfort, han presentat en roda de prema les novetats de les fires que se celebren aquest proper cap de setmana. Aquest 2020, la situació provocada per la pandèmia del Covid19, ha fet que les Fires de Maig es converteixin en les Fires de Maig Virtuals. Tota l’activitat es trasllada al web firesdemaig.cat, esdevenint les primeres fires multisectorials virtuals que se celebren a Catalunya.
L’alcalde insisteix que s’han organitzat per voluntat del sector privat i que poden ajudar a exportar els productes locals més enllà del Penedès.

Per la seva banda Montfort apunta que amb les Fires de Maig Virtuals es busca impulsar la reactivació econòmica i donar eines per a adaptar-se a la nova realitat.
Així des d’aquest divendres i fins diumenge 118 expositors de tots els sectors estaran disponibles al web per oferir promocions exclusives durant les fires, i atendre als visitants a través de les noves eines de videoconferència. Durant el cap de setmana també es duran a terme resentacions i activitats en els diferents espais de la fira, l’Espai Demo, l’Espai Enogastronòmic i l’Espai JugaFira, que podran seguir-se i participar de forma telemàtica. Les Fires de Maig Virtuals es distribueixen seguint l’estructura tradicional en pavellons virtuals agrupats per sectors. Dins de cada pavelló s’hi poden trobar els diferents expositors. Les Fires Virtuals han permès apropar-se a empreses que en els últims anys no participaven, com ara petits comerços i serveis, sobretot d’àmbit local, 32 dels 33 nous expositors respecte el 2019 són de Vilafranca. Aquest fet també ha portat a que el percentatge d’expositors de Vilafranca i de l’Alt Penedès arribi fins al 88% del total d’expositors , enlloc del 78% en edicions anteriors. Pel que fa als sectors, el major volum d’expositors es concentra entre l’automoció, amb un 20%, i el comerç i serveis, amb un 26%. El segueixen el sector de la llar, amb el 18%, el d’associacions i entitats, amb el 17%, el de maquinària agrícola suposa el 9% i l’alimentació el 10%. La ponència inaugural anirà a càrrec d’Emili Duró, responsable de l’empresa Iter Consultores. El divendres a les 9.15h a l’Espai Demo de les Fires de Maig Virtuals, Duró parlarà al voltant de la motivació com a factor determinant d’èxit. La conferència es podrà veure a través de la plataforma Zoom i també es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube de Fires de Maig. Aquest acte es obert a tothom i no cal inscripció prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: