Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur creix en 655 persones a l’abril a la comarca, caldrà veure com s’afronta la recuperació

L’augment del nombre d’aturats és d’un 17%, el que representa una xifra rècord a la comarca, tot i que es trobi a la part mitjana de la taula de comarques catalanes en aquests moments de crisi.

Els efectes al món laboral de la pandèmia del coronavirus són notables. Les dades d’atur del mes d’abril així ho corroboren. A la comarca de l’Alt Penedès s’ha arribat al mes d’abril als 6.168 aturats, amb un increment en un sol mes de 655 persones i arribant a una taxa d’atur registral del 10’9%.
A Vilafranca l’atur amb data a 30 d’abril és de 2.513 persones, amb un augment de 277 aturats respecte del mes anterior. A Sant Sadurní l’atur ha crescut en 49 persones fins arribar als 566 aturats, als Monjos són 486 aturats amb un augment de 60 persones en un mes i a Gelida l’increment és de 55 persones arribant als 482 aturats.
Per contextualitzar les dades, hem parlat amb el consultor d’Activa Prospetc Carles Ruiz, que ha comentat que l’augment a la comarca en nombre d’aturats és del 17%. Un record històric al territori, que es trobaria a la part mitjana de la taula de les comarques de Catalunya.
Ruiz explica que han estat al voltant del 40% de les empreses de la comarca les que han presentat un ERTO, i és una dada preocupant. També ho és el fet que sectors que han actuat de motor econòmic en aquests darrers anys, com la construcció i el comerç, s’han vist molt afectats.
Un altra punt preocupant per la futura reactivació econòmica serà veure com un cop s’acabi la situació d’alarma es reactiva l’economia i els efectes o com es regula les persones afectades per ERTO’s
Tornant a les xifres de la comarca, amb una mirada interanual, és a dir comparant-les amb el mes d’abril de l’any passat, comprovem com l’increment de l’atur és de 894 persones a la comarca de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: