Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament dels Monjos aprova modificacions de crèdit per donar suport a famílies i empreses

L’Ajuntament dels Monjos aprova modificacions de crèdit per donar suport a famílies i impulsar empreses i autònoms.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat, amb l’acord de tots els grups municipals, la modificació del pressupost d’aquest any per fer suplements de crèdit que permetin vehicular els ajuts de 50.000 euros que s’han posat en marxa per a les famílies amb més vulnerabilitat econòmica. També ha aprovat una modificació de pressupost de 40.000 euros per crear una línia d’ajuts municipals directes per a empreses i persones adscrites al règim d’autònoms. Aquests ajuts es trauran del romanent de tresoreria.

El plenari, celebrat aquest dimarts a la nit, ha acordat també per unanimitat la modificació de diverses ordenances fiscals com ara l’exempció de la taxa d’ocupació de la via publica per taules, cadires i altres elements o la reducció del 25% de la taxa que paguen els paradistes del mercat fins a finals d’any.

En l’apartat de mocions el ple ha aprovat per unanimitat dues mocions del grup d’ERC per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local i per clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola. D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat una moció del grup de Poble Actiu-CUP per la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local i la Llei d’Estabilitat pressupostària com a mesura necessària per afrontar la nova crisi social i econòmica.

En el mateix apartat de mocions s’ha donat llum verda a una proposta del PSC per a la recuperació del món de la cultura i l’activitat cultural als municipis i finalment una de Junts per Catalunya per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de l’Alt Penedès – Garraf – Cunit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: