Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Sant Sadurní garanteix la connectivitat dels alumnes durant el confinament

L’Ajuntament de Sant Sadurní garanteix la connectivitat dels alumnes durant el confinament

El Servei d’Educació també reparteix llibres i altre material escolar amb la col·laboració de Serveis Socials i d’Esports.

El servei d’Educació de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, amb la col·laboració dels serveis d’Acció Social i el d’Esports, ha fet en els darrers dies la distribució d’ordinadors i altre material escolar als alumnes que ho necessiten per seguir el curs escolar des de casa mentre duri el confinament.

Després de la declaració de l’Estat d’Alarma, que va suposar el tancament de tots els centres educatius, el servei d’Educació de l’Ajuntament es va posar en contacte amb tots els centres de la vila per tal de conèixer la seva situació i les necessitats de l’alumnat, especialment en les famílies més vulnerables, per tal de fer possible la continuïtat formativa que duen a terme els professors a través de les xarxes.

A mesura que els centres educatius van fer saber les necessitats del seu alumnat, es va decidir dur a terme una doble actuació. Per una banda, distribuir ordinadors i connectivitat als alumnes que no podien seguir les classes des de casa i, de l’altra, repartir llibres i altre material educatiu de les escoles que ho han demanat.

L’Ajuntament ha contractat, a través del departament de Serveis Socials, paquets de connectivitat per resoldre la situació de vulnerabilitat tecnològica d’algunes famílies. La distribució d’aparells i altre material l’han fet treballadors del servei d’Esports. Aquest repartiment s’ha fet seguint totes les mesures de protecció i seguretat necessàries.

Aquesta acció complementa la decisió del Departament d’Educació de la Generalitat de repartir 22.000 dispositius amb connectivitat per tal de garantir a tots els alumnes la igualtat d’oportunitats en l’aprenentatge.
Els dispositius electrònics són un préstec pel període de confinament, i s’hauran de retornar a cada centre en reprendre les classes.

En el cas de les escoles bressol, l’equip directiu i les mestres dels dos centres també estan oferint recursos pedagògics a través de les xarxes com contes, música, manualitats i vídeos.
Des de fa uns dies també s’ha posat en marxa una tasca de seguiment dels infants a través de videotrucades. Això ha propiciat una resposta molt positiva per part de les famílies, ja que els agrada sentir que continuen vinculades a l’escola i d’aquesta manera poden compartir experiències, resoldre dubtes i sentir-se acompanyades emocionalment. L’equip de mestres de les escoles bressol, davant la cancel·lació de la jornada de portes obertes tampoc s’atura i està preparant una visita virtual als dos centres educatius, de la qual es podrà gaudir ben aviat.

Mentre les escoles romanen tancades, es manté una vigilància periòdica de les instal·lacions per evitar que es produeixi cap deteriorament dels equipaments i també es preveu fer algunes tasques de manteniment i millora, com la instal·lació d’uns jocs al pati de La Fil·loxereta o diverses intervencions a l’Institut Escola Jacint Verdaguer.
L’objectiu és tenir les escoles en les millors condicions per quan es produeixi la tornada als centres educatius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: