Divendres, 28 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nova marca AECAVA agrupa als elaboradors de Cava en una única associació

L’Institut del Cava i PimeCava es tornen a unir en un acord signat aquest divendres.

Després de 14 anys separades, les dues patronals del Cava, Institut del Cava i PimeCava, han fet efectiva la seva reunificació. En l’Assemblea General de l’Institut del Cava celebrada aquest divendres 29 de maig, s’ha oficialitzat aquest encontre. Prèviament, el 21 de maig, PimeCava havia celebrat la seva Assemblea General en la qual s’havia aprovat la unió amb l’Institut del Cava.

Com a resultat, la patronal dels elaboradors de Cava, que des d’avui actua sota la marca AECAVA – Associació d’Elaboradors de Cava, compta amb uns 80 cellers elaboradors de cava associats que representen en termes econòmics a més del 90% del sector. Damià Deàs, president d’AECAVA, valora molt favorablement aquest acord històric. “M’agradaria destacar la bona entesa que ha existit entre les dues entitats des de l’inici de les negociacions. Amb aquesta unió, no només enfortim la cohesió entre els elaboradors de Cava, sinó que també enriquirem la nostra associació”, en paraules de Deàs. Pere Guilera, fins ara al capdavant de PimeCava, també ho destaca: “Aquesta unió té molt de sentit, sobretot en aquests moments en què necessitem prendre decisions importants, i AECAVA es converteix en una associació molt forta”.
En aquest context, l’Assemblea General també ha aprovat el retorn del celler i membre fundador de la patronal, Codorníu, que va presentar la seva renúncia a formar-hi part fa un any i mig. Deàs qualifica com a “rellevant” aquesta nova incorporació, ja que “entre tots hem de seguir construint la marca Cava, fer-la visible i sobretot fer-la forta des de la unió i la cohesió del sector”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: