Dijous, 6 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat demana que l’Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 2 dilluns vinent

El departament de Salut ja ha remès a l’executiu espanyol la petició perquè les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central i les àrees de gestió assistencial del Garraf i la de l’Alt Penedès avancin a la fase 2 de desconfinament gradual, també, a partir del proper dilluns 1 de juny.

A més, la Generalitat també vol reunificar Barcelona i l’àrea metropolitana de manera que la capital catalana deixaria d’estar aïllada i formaria juntament amb els municipis del seu voltant una sola regió sanitària.

Si el govern espanyol aprova aquesta nova fase 2 pel Penedès, la setmana vinent es podran fer trobades de fins a 15 persones, visitar a persones a residències o habitatges tutelats, anar a bars i restaurants on només està permès el servei de taula a un 40%, anar als centres comercials també amb només un 40% de l’aforament permès, fer ús de les zones comunes dels hotels amb un aforament restringit al 30%. En matèria cultural, aquesta fase 2 suposaria grans canvis. Es podrà assistir a cinemes, teatres, monuments i altres espais culturals amb el 30% de l’aforament, assistir a espectacles culturals sempre asseguts i amb butaques preassignades d’un màxim de 50 persones en espais tancats i 400 a l’aire lliure. També es podrà fer ús de les biblioteques amb un 30% d’aforament com a màxim i realitzar seminaris i congressos de fins a 50 persones. Aquesta fase 2 també permetria passejar i practicar esport no professional sense límit horari, reprendre l’entrament total a les lligues professionals respectant el 50% d’aforament a les instal·lacions esportives, reiniciar les competicions esportives a porta tancada o amb limitacions d’aforament i reobrir les piscines per a activitats esportives i recreatives amb un aforament de fins a un 30% i en el cas de les recreatives amb cita prèvia.

Finalment, també es podrà practicar activitats de turisme actiu i natura en grups de fins a 20 persones i mitjançant cita prèvia o bé anar a la platja en grups de fins a 15 persones respectant les distàncies de seguretat.

Tot això es podrà fer, recordem, si el govern espanyol aprova la petició de la Generalitat que l’Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 2 el proper dilluns 1 de juy, juntament amb Girona i la Catalunya Central. La confirmació definitiva per part de l’executiu central serà el proper divendres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: