Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat demana que l’Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 2 dilluns vinent

Divendres el govern central ha de confirmar si accepta la petició de la Generalitat per tal que l’Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 2.

Finalment ahir al vespre es confirmava que el departament de Salut ha demanat que les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central i les àrees de gestió assistencial del Garraf i la de l’Alt Penedès avancin a la fase 2 de desconfinament a partir del proper dilluns 1 de juny. D’aquesta manera es manté la tònica iniciada la setmana passada amb l’entrada a la fase 1 de l’Alt Penedès i Garraf separadament de la resta de la regió sanitària metropolitana sud.
Segons ha explicat l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, en els darrers dies s’han mantingut reunions amb responsables sanitaris de la regió metropolitana sud per tal que es mantingui aquest tracte diferencial cap a l’Alt Penedès i Garraf. Finalment dilluns al vespre es feia pública aquesta inclusió en la demanda que es fa al govern central per tal de passar a la fase 2 el proper dilluns dia 1. Ahir al migdia ja ho avançava Pere Regull.
La decisió final depèn del Govern de l’estat, que farà pública la decisió al llarg de divendres. Si s’aprova aquesta nova fase 2 pel Penedès, la setmana vinent es podran fer trobades de fins a 15 persones, visitar a persones a residències o habitatges tutelats, anar a bars i restaurants on només està permès el servei de taula a un 40% de l’aforament, anar als centres comercials també amb només un 40% de l’aforament permès, fer ús de les zones comunes dels hotels amb un aforament restringit al 30%.
En matèria cultural, aquesta fase 2 suposaria grans canvis. Es podrà assistir a cinemes, teatres, monuments i altres espais culturals amb el 30% de l’aforament, assistir a espectacles culturals sempre asseguts i amb butaques preassignades d’un màxim de 50 persones en espais tancats i 400 a l’aire lliure. També es podrà fer ús de les biblioteques amb un 30% d’aforament i realitzar seminaris i congressos de fins a 50 persones. També permetria passejar i practicar esport no professional sense límit horari, reprendre l’entrament total a les lligues professionals respectant el 50% d’aforament a les instal·lacions esportives, reiniciar les competicions esportives a porta tancada o amb limitacions d’aforament i reobrir les piscines per a activitats esportives i recreatives amb un aforament de fins a un 30% i en el cas de les recreatives amb cita prèvia.
Finalment, també es podrà practicar activitats de turisme actiu i natura en grups de fins a 20 persones i mitjançant cita prèvia o bé anar a la platja en grups de fins a 15 persones respectant les distàncies de seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: