Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació destina prop de mig milió d’euros a l’Alt Penedès posant en marxa un Pla de Xoc

La Diputació de Barcelona dona llum verda al programa ‘Cap municipi enrere’, dotat amb 15 milions d’euros, perquè els ajuntaments puguin assumir les despeses extraordinàries provocades per la pandèmia

La corporació ha aprovat aquest dijous la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província. Ho ha fet amb l’aprovació del programa ‘Cap municipi enrere’, dotat amb 15 milions d’euros i a través dels quals es destinen 499.094,96 euros als municipis de l’Alt Penedès, amb l’objectiu que els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència.

Aquest recursos se sumen als 15 més que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social mitjançant el Programa d’Emergències. Aquests dos programes constitueixen una primera fase del Pla de Xoc i tenen com objectiu donar solvència i liquiditat als governs locals.

Es tracta, per tant de 30 milions d’euros del conjunt del 100 milions previstos en el Pla de Xoc de la Diputació que, juntament amb el Pla Xarxa de Governs Locals, té per objectiu reactivar socialment i econòmica els municipis de la província de Barcelona.

Per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb l’aprovació d’aquest programa s’ofereix «solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis», com s’ha «estat fent des del moment zero». Assegura, a més, que «és essencial que cap territori ni cap persona quedin enrere».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: