Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP valora positivament l’Acord aprovat al ple però vetllarà per a que es doni compliment

Malgrat no haver aconseguit incloure totes les demandes consideren que en la situació actual cal actuar amb el màxim consens polític sempre que es faciliti garantir criteris de justícia social

La setmana passada la CUP de Vilafranca va explicar les seves propostes per encarar la lluita contra la crisi social i econòmica causada per la crisi sanitària del Coronavirus, materialitzades en forma de dues mocions, una que pretenia la derogació de la LRSAL i la llei d’Estabilitat Pressupostària, que dificulten que els ajuntaments puguin assumir una major despesa per fer front a la crisi, i l’altre, dedicada a la creació d’un paquet de mesures socials i econòmiques urgents per afrontar l’actual context de crisi.
Tanmateix, després de participar en els treballs previs i d’incorporar-se part de les demandes realitzades per la formació, la CUP va facilitar el seu suport a un Acord de ciutat amb l’objectiu de dotar l’Ajuntament de més eines davant la crisi sanitària i social i, que va ser aprovat per unanimitat al ple celebrat ahir telemàticament. En aquest sentit, els cupaires apunten que no han aconseguit incloure totes les demandes formulades al govern, però
consideren que en la situació actual cal actuar amb el màxim consens polític sempre que facilitin les eines per a garantir criteris de justícia social i de priorització de les persones i el seu benestar en les polítiques municipals. No obstant això, la formació apunta que fiscalitzarà que es doni compliment i s’executin totes les propostes d’aquest acord. Esperen que aquestes propostes es dotin de pressupost i es tirin endavant el més aviat possible.
Des de la formació, consideren molt positiu que s’hagin introduït en l’acord propostes seves com: l’increment de recursos a les àrees socials i àrees econòmiques; la de promoure nous plans d’ocupació amb recursos propis; la suspensió del pagament del subministrament bàsic de l’aigua per a persones o famílies en situació de vulnerabilitat; la creació de taules de treball amb representants dels diferents partits polítics, sindicats i entitats, per a consensuar mesures i propostes per lluitar contra els efectes de la pandèmia; l’atenció específica d’informació i assessorament a les persones afectades per la crisi; o la creació d’un Observatori que estudiï, planifiqui i doni respostes a curt, mitjà i llarg termini per pal·liar els efectes de la crisi generada per la COVID-19. Així com també celebren la introducció de
tots els punts referents a posar la vida al centre de les polítiques i donar suport a les persones que més estan patint les crisis, sobretot en àmbits com l’habitatge o els subministraments bàsics. Més enllà d’aquest acord, la CUP de Vilafranca recorda que durant els últims anys, els diferents governs de la Generalitat, han retallat la sanitat pública afavorint la sanitat privada i que aquesta crisi ha demostrat que retallar la sanitat pública, mata. Per tant, consideren que el que cal és revertir aquesta situació i invertir, dotar de recursos i dignificar el sistema de sanitat pública, començant per retornar el 5% del sou als treballadors i treballadores retallat en els últims anys. D’altra banda, han explicat que les externalitzacions dels serveis a les persones han suposat el benefici per uns pocs i no per la vida de les persones, com s’ha comprovat amb la mala praxis en residències de la gent
gran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: