Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
JxSM proposa un acord a tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca

JxSM proposa un acord a tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca

Donen suport a les mesures empreses per el govern i en plantegen de noves.

En un comunicat el Grup Municipal de Junts per Sant Martí Sarroca exposa que atesa la situació d’emergència global, i les greus conseqüències econòmiques que aniran caient a les espatlles de pràcticament tots els veïns del, creuen que és el moment de ser valents i actuar amb la unitat que les veïnes i veïns es mereixen i necessiten. Primer de tot volen posar en valor les mesures d’ajuda aprovades i proposades per l’equip de Govern Municipal i creuen que es podran evolucionar per permetre al màxim de persones afectades pels ERTO, (fins ara han estat molt poques), i també els autònoms i pimes del poble (amb la proposta actual els pagesos en queden fora) rebre les primeres ajudes. Donen total suport al Govern Municipal en aquestes mesures i en les futures evolucions.
Tenen clar que l’Ajuntament no podrà solucionar les problemàtiques de tothom, però tenint en compte la bona situació financera de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, proposem anar més enllà i fer arribar al màxim número de persones del poble les ajudes econòmiques municipals. Creuen que els instruments més adequats són l’Impost de bens immobles (IBI) i la taxa d’escombraries. Proposen bonificar el 50 % de l’IBI i les escombraries de forma generalitzada, amb les lògiques excepcions dels grans tenidors de propietats (bàsicament entitats financeres) i’d’altres que han de detallar després d’un estudi més profund’. Per la seva part estan ‘disposats i oberts a parlar-ne amb tots els grups i arribar a un consens unitari que és el que ara el poble necessita’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: