Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa mesures sobre mobilitat per fer que els vianants guanyin espais

Durant les setmanes de confinament hi ha hagut una evident reducció de l’activitat i el trànsit.

Aquest fet ha comportat també una reducció de la contaminació atmosfèrica i de la contaminació acústica de la ciutat. Pels republicans és el moment per replantejar models de mobilitat i d’avançar cap a mesures que permetin construir un model de mobilitat més sostenible, més respectuós amb l’entorn i que posi les persones i els vianants al centre. Proposen mesures que siguin temporals per poder avaluar-les i que no han de representar gran cost i que per contra poden representar un pas endavant per millorar la mobilitat.
Amb el desconfinament, alerten els republicans, i amb les mesures de seguretat, existeix el risc que el cotxe i el vehicle privat es converteixin en l’element principal de mobilitat interna de la ciutat. Així doncs, defensen que cal promoure alternatives situant com a prioritat apostar per la micromobilitat posant als vianants al centre de la política de mobilitat i donant més espai a bicicletes i altres formes de mobilitat sostenible.
Les mesures que proposen els republicans van en la direcció d’incrementar els carrils bici de la ciutat, sobretot en aquelles vies més importants, com l’avinguda Barcelona i Tarragona, Ronda de Mar o el Balcó de les Clotes, així com transformar en zones de vianants diferents carrers secundaris per crear itineraris sense cotxe que enllacin tota la ciutat.
Finalment pels republicans, es posa de manifest novament la necessitat d’un Pla de Mobilitat de Vilafranca que plantegi un nou model per posar a les persones i la mobilitat sostenible al centre de la política.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: