Dijous, 29 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats d’ensenyament molt crítics amb el pla de tornada a l’escola del Govern

Els sindicats majoritaris del món de l’ensenyament han mostrat la seva oposició al pla de tornada a l’escola presentat per la Generalitat

Des d’USTEC-STEs, la crítica és contundent perquè consideren que el pla del Govern és inassolible i innaceptable des de diferents punts de vista, en especial el de la seguretat sanitària dels alumnes i els docents.

El sindicat assenyala que el pla «és un sense sentit que implica una enorme complexitat». Un primer punt de crítica del sindicat fa referència a la tornada voluntària als centres educatius el mes de juny en els municipis que ja estiguin a la fase 2 de desescalada. Per USTEC-STEs estem davant d’una decisió presa sense garanties sanitàries per només 19 dies d’activitat lectiva i recorda que en l’actual procés de preinscripció presencial que està en marxa des de fa uns dies ja s’han posat de manifest els problemes per garantir les mesures de seguretat.

Sobre el curs 2020/2012, els representants sindicals assenyalen que les classes haurien de començar el 14 de setembre i no pas abans i fixen una sèrie de mesures que consideren bàsiques. Així reclamen l’aplicació d’horari intensiu, una entrada i sortida esglaonada dels alumnes, establir esbarjo per torns i fixar espais d’emergència fora dels centres. USTEC critica també que el pla no ha estat negociat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: