Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els bars i restaurants han obert centrats en el menjar per emportar, i amb bones sensacions

L’Ajuntament ha anunciat que permetrà l’ocupació de més espais en les terrasses, per facilitar que es pugui atendre a més clients quan es passi a la fase 1. Estudia també el no cobrament de la taxa.

Des de la setmana passada els establiments de restauració ja podien obrir per oferir menjar per emportar i a l’espera de poder passar a la fase 1 que ja permetia obrir terrasses. Finalment però, el Penedès ha quedat en la fase 0, i per tant hauran d’esperar. Mentre, des de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha fet públic que atenen a les demandes del sector es permetrà ocupar més superfície per a les terrasses en la via pública als establiments que ja disposen de llicència. Una mesura però que queda també subjecte a la ubicació de cada establiment ja que s’han de respectar espais per a vianants i vehicles.
Una mesura que l’Ajuntament vol complementar amb la decisió de no cobrar cap rebut per ocupació realitzada durant el 2020 fins a l’inici de l’estat d’alarma, i tampoc es cobrarà cap taxa durant el període que l’establiment està tancat. Des de l’equip de govern es vol portar al ple una modificació de la taxa per tal que sigui gratuïta l’ocupació fins a finals de 2020.
Mentre, els establiments que han obert, com és el cas de l’Ateneu, han mirat d’adaptar-se a la situació actual el millor possible. La Montserrat Galimany ens explica que ja feien menjar per emportar els caps de setmana, però que ara s’han adaptat a fer-ho cada dia. Ofereixen plats habituals de la seva carta i de moment els està funcionant força bé.
Ells van obrir dimecres passat, i han rebut tant la visita de clients habituals com d’altres de nous.
De moment funcionen amb aquesta modalitat de menjar per emportar, i estan a l’espera de com vagi canviat la situació en les properes setmanes. Mirant d’adaptar-se el més ràpidament possible a les noves normatives i complint amb la reglamentació de distanciament dels clients.
Un altre cas és el del ‘Guti’s’, que obria aquest dilluns amb molts neguits. La Tània comentava que han passat unes setmanes molt complicades i amb molta incertesa.
Es mostrava molt emocionada i satisfeta de la resposta dels seus clients. Una situació que diu l’ha animada moltíssim.
De cara a aquestes properes setmanes espera poder avançar cap a la fase 1 per obrir les terrasses al carrer.
En aquests moments, el contacte amb els clients és mínim i es limita a la possibilitat de fer i recollir encàrrecs. Però tant uns com altres esperen poder en breu tornar a tenir una relació més de proximitat. Caldrà esperar a que puguem arribar a la fase 1.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: