Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Vinseum engega una campanya de recollida de materials que testimonïin el pas de la Covid-19

El Vinseum engega una campanya de recollida de materials que testimonïin el pas de la Covid-19

L’objectiu és preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i objectes que ajudin a interpretar l’impacte de la pandèmia mundial al nostre país.

Aquest fons material pot ser molt divers: material sanitari com guants, màscares, i bates, cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d’art a l’espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.

El material donat esdevindrà el patrimoni cultural que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural. Aquesta és una campanya que es realitza de forma coordinada amb diferents museus de les Xarxes de Museus d’Història i Monuments i de Museus d’Etnologia de Catalunya i això permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat, i avaluar-ne el resultat per tal de poder fer-ne una lectura transversal i en clau de país i desenvolupar un projecte comú de divulgació.

Hi pot participar tothom que tingui material que pugui ser d’interès, omplint un formulari disponible a la web del museu. Quan el Vinseum pugui tornar a obrir portes i atendre la recollida presencialment contactarà amb les persones per avaluar la donació i activar els mecanismes necessaris per fer-la efectiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: