Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer ple telemàtic de la història de l’Ajuntament de Vilafranca va viure algunes anècdotes

La situació de confinament provocada per la crisi sanitària de la Covid-19 ha comportat una altra manera de fer les reunions institucionals a l’ajuntament.

Aquest dimarts a les vuit del vespre s’iniciava el ple de l’Ajuntament de Vilafranca de forma telemàtica, amb una pantalla en la que es podien veure els 21 regidors i regidores dels grups municipals a més del secretari municipal i la interventora. Cadascú a casa seva. La nova i temporal manera de reunir al consistori va comportar alguns situacions o comentaris curioses.
Quan ja es portava més de mitja hora de reunió el regidor, Ramon Arnabat, va fer notar que era molt còmode disposar d’una taula on deixar la documentació, cosa que en el saló de sessions no passa. Es van debatre conjuntament els comptes de les 3 societats i les 2 fundacions municipals, però la votació es va fer per separat. Era el primer moment de votar i hi haver una certa dificultat per aclarir-se. Un cop aprovats els comptes es va debatre l’ordenança de circulació, i en aquest punt es va aturar un moment el ple perquè el secretari tenia la codumentació a l’altra banda de l’ordinador. També en aquest punt la pantalla del regidor Pere Sàbat li va jugar una mala passada, es va quedar sense veu i va haver de reiniciar el seu aparell.
Però l’anècdota més curiosa va ser que es debatia el pla de millora urbana del Pati del Gall. El punt l’exposava el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i en mig de l’explicació va aparèixer al seu despatx una de les seves filles. Desprès d’uns segons el regidor va demanar excuses al consistori i va finalitzar la seva exposició.
Situacions i anècdotes que es van produir en una sessió de gairebé tres hores de durada que en el seu conjunt va aprovar aspectes importants com la renovada ordenança de circulació, el PAU 12 del Pati del Gall i especialment la moció conjunta de totes les forces polítiques per buscar ajuts a l’emergència social i econòmica que provoca el coronavirus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: