Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès manifesta les seves inquietuds pel futur del sector

La situació de l’hostaleria i de la restauració a la comarca és tan incerta com en la major part de sectors econòmics del país.

L’actual fase 0 de desconfinament impedeix, de moment, que els locals puguin obrir les seves portes i començar a recuperar part de l’activitat i, en conseqüència, es continuen acumulant moltes pèrdues ecomòmiques.

El gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès assenyala que el sector està immers en una situació crítica i que, més, la incertesa és tan gran que molts dels seus agremiats no saben com han d’actuar. La presidenta del gremi, Núria Carbó, es mostra molt preocupada perquè, després de dos mesos d’inactivitat, la crisi no para d’augmenta

Els constants canvis de normativa i la poca claredat per part de les administracions és una de les queixes més habituals dels agremiats des de que va començar la crisi sanitària. El fet de no haver entrat en la fase 1 de descofinament el passat dilluns tal i com s’havia dit i que, de moment, tampoc es conegui quan això acabarà passant és una preocupació afegida.

A més, els empresaris recorden que no són policies i que quan puguin obrir parcialment les terrasses de bars i restaurants a partir de la fase 1 de desconfinament serà molt difícil que controlin el comportament de les persones. També hi ha la inquietud sobre la seguretat dels mateixos treballadors dels diferents establiments.

Tot plegat converteix el futur immediat del sector en una gran incògnita que es començarà a aclarir quan es doni llum verda a la fase 1 del desconfinament, una llum verda que, ara mateix, no té una data clara.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: