Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller d’Educació detalla els plans de tornada a escola dels alumnes del país

El departament d’Educació ja ha fet públic el nou marc general de reobertura dels centres educatius en la fase 2 de desescalada per la finalització del curs present i l’organització del vinent.

Les activitats lectives es mantindran de forma telemàtica fins l’últim dia del curs, el 19 de juny, però en els municipis que entrin a la fase 2 de desconfinament, els centres educatius obriran les portes per atendre, sobretot, l’alumnat que acaba etapa i per cobrir altres necessitats.

En concret, els centres obriran portes per atendre alumnes que necessitin suport lectiu i orientació, per fer acompanyament tutorial i emocional, dur a terme activitats de reforç de cara a l’inici del curs vinent i per acollir infants de fins a 6 anys de famílies que no puguin conciliar amb la seva situació laboral. En tots els casos, la presència serà voluntària.

El curs 2020/2021 sí que es preveu amb la recuperació de l’assistència obligatòria. Els centres del país hauran d’elaborar un pla per garantir les mesures de seguretat que estipulin les autoritats sanitàries en aquell moment. La norma normativa, amb ràtios de 13 alumnes per aula infantil i de 15 alumnes per aula de secundària, obligarà a un important esforç logístic.

La recerca d’espais alternatius tant públics com privats en aquells col.legis i instituts que no en tinguin comportarà un període d’intens treball per a trobar-los primer i adaptar-los després a les noves necessitats.

Les noves ràtios d’alumnat també posen damunt de la taula la necessitat d’ampliar les plantilles de professorat per poder cobrir la demanda. Actualment, a Catalunya hi ha 130 mil professors sumant centres públics i concertats. Les opcions d’ampliar la xifra, per això, no són fàcil.

En el cas de l’Alt Penedès, la logística serà diferent en cada municipi. En els pobles més petits pot resultar més senzill trobar espais alternatius fora dels recintes escolars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: