Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja de l’Alt Penedès fa balanç de dos mesos i mig d’intensa feina per la pandèmia

L’assemblea de l’Alt Penedès de Creu Roja ha fet un primer balanç sobre la feina que ha dut a terme durant els dos mesos i mig de pandèmia

 L’entitat assenyala que s’han realitzat nombroses tasques d’assistència social que van des de trucades a persones grans o depenents per a conèixer el seu estat de salut i o per si requerien algun tipus d’ajut, fins a donar cobertura a les persones sense sostre o fer repartiment de lots d’aliments o kits infantils.

Una de les primeres feines que va abordar Creu Roja a l’inici de la crisi va ser la de realitzar fins a 2 mil trucades telefòniques a persones grans o depenents. A partir de les necessitats d’aquests usuaris, es van dur a terme tasques d’acompanyament o, per exemple, d’anar fer la compra a tots aquells usuaris que no podien sortir de les respectives llars.

Des de Creu Roja Alt Penedès es vol destacar la gran aportació del voluntariat més jove de l’entitat. De fet, un dels problemes amb el que va trobar Creu Roja a l’inici de la crisi sanitària va ser que una bona part de la seva cartera de voluntaris eren persones grans o amb algun risc per la salut i això va obligar a buscar alternatives.

La solució a la problemàtica la van acabar portant els 64 voluntaris joves que han treballat des del mes de març i fins ara. Alguns d’aquests voluntaris ja formaven part de l’ONG, però d’altres hi han arribat coincidint amb el període de la Covid-19

Sobre el futur més immediat i les possibles conseqüencies socials i laborals arran de la pandèmia, Creu Roja de l’Alt Penedès està convençuda que podrà abordar el repte que s’acosta amb les millors condicions humanes i econòmiques possibles. De fet, des de l’entitat es recorda que Creu Roja ha hagut de fer front durant tota la seva història a grans reptes com aquest i que la seva exeperiència tornarà a ser molt útil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: