Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Turisme Vilafranca es prepara pel postcoronavirus

La crisi de COVID19 ha generat una situació d’incertesa en sectors com el turisme, que necessita entendre cap a on va el món i començar a adaptar-se a la nova realitat social i econòmica.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca està ja analitzant les noves oportunitats en molts àmbits que caldrà aprofitar. Són canvis que s’intuïen però que ara s’acceleraran. En la redefinició de l’activitat turística, l’ecoturisme, el turisme de proximitat i el turisme responsable, són àmbits que poden sortir beneficiats. Turisme Vilafranca i Turisme Penedès reuneixen les principals tendències i comportament del turisme postCoronavirus.
Un d’aquests ítems és el turisme no massificat. A Vilafranca, a l’Alt Penedès, es poden visitar recursos naturals i urbans sense cues i sense estar envoltants d’un gran nombre de persones. Això evita impactes en el medi natural, garanteix una experiència més satisfactòria i facilita una connexió més intensa amb la natura.
Les destinacions de proximitat, rurals i d’interior també estaran en una posició privilegiada. La xarxa de camins de Vilafranca, les rutes de senderisme i de BTT del Penedès, Penedès 360, entre d’altres, permeten l’activitat física i no massificada.
En un entorn saludable i ben conservat, el cultiu de la vinya al Penedès aposta cada cop més per una agricultura ecològica o biodinàmica. L’entorn vitivinícola i tres parcs naturals a tocar compten amb les mesures pròpies de conservació.
El turisme reclama cada vegada més que les coses es facin més ben fetes que mai. Vilafranca del Penedès, amb la Certificació Biosphere de Destinació Turística Sostenible, cobreix aquesta reclamació. La certificació implica una millora continua, garantint el compromís de treballar per la sostenibilitat.
Un programa com Amfitrions de Vilafranca garanteix un intercanvi directe entre vilatans i turistes, respectant la natura i fomentant la connexió entre persones.
En definitiva, tot i les incerteses, la manca de precedents, les dificultats i l’esforç col·lectiu, que s’haurà de fer en xarxa per ser més eficients, Turisme Vilafranca parteix d’un escenari propici que ha de servir com a catalitzador i dinamitzador de les energies de tothom perquè el turisme es reactivi més aviat que tard. La regidoria de Turisme posa aquesta informació a l’abast del sector turístic de Vilafranca i del Penedès per ajudar-los a situar-se davant del nou escenari que ha obert dins el sector la crisi provocada per la COVID19 i poder començar a estudiar les iniciatives que cal impulsar per aprofitar les noves oportunitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: