Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torrelles, Sant Martí i Pontons demanen desplegament de la fibra per garantir accés a internet

Els tres ajuntaments consideren que és bàsic per garantir l’accés al teletraball o l’educació on-line a la seva població. Reclamen a la Generalitat que agiliti l’arribada de la fibra òptica.

Els alcaldes de Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca i Pontons, Sergi Vallès, Josep Maria Padullés i Josep Tutusaus, han adreçat aquesta setmana una carta al conseller del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, per tal de sol·licitar solucions al desplegament de la fibra òptica i la cobertura dels serveis de telecomunicacions als seus respectius municipis. 
La crisi sanitària causada per la COVID-19 ha evidenciat deficiències a les infraestructures de telecomunicacions que impedeixen a molts veïns i veïnes desenvolupar el teletreball o el seguiment escolar i acadèmic via online, i que els deixen absolutament desemparats davant la situació actual.
Els alcaldes han posat de manifest la impossibilitat de donar resposta des dels Ajuntaments a aquestes necessitats en localitats que compten, a més, amb una gran extensió, orografia i l’existència de nuclis, barris i urbanitzacions disseminats.
Per aquest motiu han demanat a la Generalitat que aporti els mitjans necessaris per millorar la cobertura i garantir l’accés a la xarxa a tota la població de les seves localitats, especialment a les zones més aïllades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: