Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Oficina del Voluntariat coordina iniciatives de caire solidari a Vilafranca pel Coronavirus

Les propostes de voluntariat s’adrecen des de l’Oficina a les entitats que en poden fer ús, tot i que s’insisteix en que la millora manera de col·laborar és quedant-se a casa.

Amb motiu de la crisi provocada per la Covid19, l’Oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca està articulant, amb el suport d’empreses i entitats socials, accions adreçades a donar resposta a les necessitats de la població d’alt risc de Vilafranca i coordinant iniciatives per respondre a les necessitats de material de protecció dels serveis sanitaris. A la vegada, aquest servei també està atenent i assessorant a les persones que ofereixen els seus coneixements i aptituds tot canalitzant aquestes demandes a través de les entitats socials Ressò i Creu Roja Alt Penedès, per donar suport als diferents projectes que tenen en marxa.
Tanmateix, tant des d’aquest servei com des del propi Ajuntament es remarca que el millor voluntariat que es pot fer és quedar-se a casa.
Entre les accions que s’estan coordinant hi ha el repartiment d’àpats a domicili. La col·laboració de l’empresa Ford Nicolàs, del Restaurant Casanova, així com de la Creu Roja permet portar setmanalment 546 àpats a persones amb mobilitat reduïda i gent gran que viu sola, així com als centres d’acollida Abraham de Càritas i Can Xarxinet de l’Església Evangelista.
Una altra acció que començarà divendres és la col·laboració amb l’Hospital Comarcal per portar i recollir roba per fer un tipus de bates concretes que necessita el personal sanitari. Un total de 60 persones cosidores de tota la comarca estan treballant desinteressadament per fer aquestes bates als seus domicilis, així com mascaretes.
El contacte amb l’Oficina del Voluntariat es pot fer a través del seu mòbil 608349528 o al correu electrònic .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: