Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les floristeries es preparen pel Sant Jordi més atípic de les últimes dècades

Enguany, el 23 d’abril, seguiran regalant-se roses. Els comerços dedicats a la venda de flors adapten el seu model de negoci i reben una gran quantitat de comandes on-line.

L’incidència del Coronavirus ha coincidit amb una data assenyalada als calendaris de Catalunya. La sisena setmana de confinament coincideix amb Sant Jordi, la festa dels llibres i les roses, per excel·lència. Les floristeries, davant la impossibilitat d’obrir els seus negocis s’adapten a una demanda de roses que no s’ha aturat.

El comerç on-line esdevé la única forma de fer front a les comandes dels clients. Tot i l’aplaçament oficial de la festa, la gent seguirà regalant roses. Un exemple a la vila és El Parquet. La propietària, Montse Bolet, explica com ha organitzat el servei, des del passat 14 d’abril, oferint la possibilitat d’encarregar el producte i rebre’l a domicili.

Per tal d’organitzar-se, s’ha creat un fòrum de floristes de Catalunya. D’aquesta agrupació van sorgir les opcions de servir roses a domicili, o restar tancats, i esperar a la nova data de Sant Jordi: el 23 de juliol. Aquells que han decidit prestar servei s’han trobat amb una «sorpresiva» resposta dels clients.

Un altre exemple a la comarca és la botiga Germinova, situada al polígon industrial de Sant Pere Molanta. Ells també ofereixen un servei a domicili i disposen d’una plataforma on-line per tal de fer les comandes. L’encarregat de l’establiment, Lluís Soler, comenta que la botiga resta tancada i només atenen a la pagesia, considerada servei essencial.

Adaptant-se a les capacitats i oferint una atenció de proximitat. D’aquesta manera, els floristes faran possible que, un any més, la rosa arribi al seu destinatari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: