Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les farmàcies demanen paciència als usuaris a l’hora d’adquirir les mascaretes gratuïtes

El principal problema que estan tenint és que hi ha més demanda de mascaretes de la que estava prevista i no hi ha estoc suficient. L’Estat no està fent arribar les mascaretes a temps.

El passat 20 d’abril era el primer dia de dispensació de mascaretes gratuïtes a les farmàcies. S’iniciava la distribució del primer milió i mig de mascaretes de la partida de 14 milions anunciada pel govern de la Generalitat. Però aquesta dispensació, en els aproximadament 10 dies que portem des de llavors, ha estat complicada per la saturació del sistema degut a la forta demanda i també per l’endarreriment de l’arribada de noves mascaretes. Des de Penedès TV i Ràdio Vilafranca hem parlat amb Roman Bosch, de la Farmàcia Bosch de Vilafranca, que ha volgut expressar les inquietuds que tenen a nivell general les farmàcies catalanes. El principal problema que estan tenint és que hi ha més demanda de mascaretes de la que estava prevista i no hi ha estoc suficient. L’Estat no està fent arribar les mascaretes a temps.
Les farmàcies es troben amb moltes persones emprenyades i que no es prenen massa bé quan se’ls diu que no hi ha mascaretes gratuïtes però sí mascaretes amb un cost mínim.
El fet és que les farmàcies, a banda de les mascaretes que han d’arribar per a ser lliurades gratuïtament, han comprat d’altres per a poder vendre a tothom que ho necessiti. Volen deixar clar que aquesta manca de material gratuït no depèn d’ells sinó del govern.
A Vilafranca hi ha 11 farmàcies i el govern va fer un primer enviament de 450 mascaretes gratuïtes a cadascuna d’elles. Posteriorment es van enviant en tandes de 200 però l’estoc s’exhaureix molt ràpid i això provoca un decalatge de mig dia o un dia fins que no arriben de noves. És per això que des de la farmàcia Bosch, en nom de la resta de farmàcies de Catalunya, demanen paciència i comprensió als usuaris i usuàries.
Ara per ara, l’estoc d’alcohol i gel higienitzant sembla que està estabilitzat i el que falta a les farmàcies són guants. Això és degut a un excés de demanda que calculen fins d’aquí una o dues setmanes no es normalitzarà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: