Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Equip d’Atenció Primària Penedès Rural s’ha adaptat pel Covid-19

L’Equip d’Atenció Primària Penedès Rural s’ha adaptat pel Covid-19

S’ha potenciat una manera de treballar que ja existia i que ha permès comunicar-se amb els pacients, en un entorn de seguretat i confidencialitat.

El paper de l’atenció primària des de l’inici d’aquesta situació excepcional que estem vivint, ha estat el de reorientar l’activitat als centres cap a l’atenció de telemàtica, utilitzant eines com la plataforma de La Meva Salut, les e-consultes i les consultes telefòniques, per tal de minimitzar l’afluència als centres i minimitzar el risc de contagi i seguir les recomanacions de confinament de les autoritats sanitàries.
L’equip d’atenció primària Penedès rural, és un dels quatre equips de comarca de l’Alt Penedès. Constituït per 20 municipis, amb una dispersió important. Es continuen atenent tots aquells usuaris, que no poden ajornar el seu problema de salut, es continuen fent seguiment de pacients crònics complexes i amb malaltia crònica avançada, que estan confinats a domicili, però el dia a dia dels professionals sanitaris dels centres ha canviat considerablement.
Es destina bona part de la jornada laboral a fer seguiment telefònic actiu dels malalts amb simptomatologia lleu compatible amb la Covid-19, que no han requerit ingrés hospitalari. També es realitza el seguiment dels casos confirmats de Covid-19 que han estat donats d’alta hospitalària, així com també, es fa seguiment telefònic de totes aquelles persones que són contactes de malalts amb símptomes compatibles o malaltia confirmada.
L’equip disposa d’un pla de contingència, que s’aplicarà en cas de necessitat, on es descriuen els consultoris on es centralitzarà l’atenció.
El divendres 10 i el dilluns 13 d’abril, ambdós festius, es van obrir els Centres d’Atenció Primària de Vilafranca, Sant Sadurní i 5 centres de l’EAP Penedès rural, els de Santa Margarida i els Monjos, la Granada, Moja, Vilobí i Sant Martí Sarroca, per tal de poder garantir la continuïtat assistencial.
L’Equip d’Atenció Primària Penedès Rural destaca el paper dels ajuntaments que s’han mostrat predisposats a col·laborar, han cedit mòbils als professionals sanitaris, per tal de disposar de més línies telefòniques i poder realitzar trucades de seguiment. Agraeixen també altres iniciatives de suport social als municipis així com també la col·laboració en la intensificació de neteja i desinfecció dels consultoris, la donació de 180 litres de solució hidroalcohòlica de l’Ajuntament d’Avinyonet, que van repartir entre els equips de la comarca i la donació de pantalles protectores per als professionals, de l’Ajuntament dels Monjos. I agraeixen també la donació de pantalles protectores de la fundació Pinnae, i la donació de bates impermeables de l’empresa Silvalac.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: