Dimecres, 20 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Atenció Primària de Vilafranca s’adapta a la crisi de la Covid-19

Els professionals de l’Atenció Primària, com tot el sistema sanitari, han hagut d’afrontar canvis importants en la seva manera de treballar des de la irrupció del coronavirus.

Una situació d’emergència que ha implicat una adaptació constant per part del personal, que ha donat el millor de sí mateix i ha pogut contenir l’expansió de la malaltia.

Al CAP Vilafranca Nord, la directora de l’equip, Rosa Cañestro, explica que s’han fet molts esforços per resoldre la majoria de consultes sanitàries per la via no presencial i per evitar els desplaçaments innecessaris dels pacients al centre de salut. Actualment es fan al voltant de 1300 visites no presencials a la setmana i es dona prioritat a la visita presencial als pacients que presenten patologia respiratòria i patologia que no es pot resoldre per la via telefònica. En aquest sentit, Cañestro agraeix el compromís i la comprensió de la població en aquesta situació d’emergència

Cañestro explica que el personal d’Atenció Primària s’ha encarregat d’acompanyar les persones malaltes i fer un seguiment per tal d’evitar en la mesura del possible que haguessin d’ingressar a l’hospital.

Quan l’emergència doni pas a una situació més estabilitzada, l’Atenció Primària posarà el focus en les persones més vulnerables, visitant a domicili a tots els pacients crònic complexes amb patologies cardíaques i pulmonars, que són uns 550 a l’àrea que comprèn tota la població de Vilafranca .

Segons Cañestro, la «desescalada» després dels moments més crítics de la pandèmia s’ha de fer progressivament i amb consciència. També opina que tots plegats hem d’aprendre d’aquesta experiència i entendre quan cal visitar els centres de salut i quan no és necessari per fer un bon ús dels serveis sanitaris.

D’altra banda, el CAP Vilafranca Nord ha estat equipat amb dos ecògrafs, un per a persones adultes i l’altre per pediatria, per fer proves pulmonars relacionades amb la Covid-19. Els nous equips es posaran en marxa properament i ajudaran a fer un diagnòstic precoç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: