Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La situació de pandèmia del COVID-19 ha sorprès força vilafranquins lluny de casa

Ja sigui per vacances o per feina hi ha força persones que aquests dies son lluny de casa i en alguns casos amb dificultats serioses per saber quan podran tornar.

El confinament de la població a la majoria de països del món a causa de la crisi sanitària pel coronavirus ha provocat que ciutadans d’arreu que eren fora dels seus llocs d’origen per vacances o feina es trobin amb dificultats per poder tornar a casa.
Hem volgut recollir com estan vivint aquestes situacions vilafranquins que o bé viuen i treballen lluny del Penedès, o bé es trobaven de viatge i ara tenen molts problemes per poder tornar a casa. Ja des d’aquesta setmana us oferim un espai a Penedès Televisió amb el títol de ‘Penedesencs pel món’. Un dels penedesencs amb que hem parlat és Abel Yuste, que es troba al Perú on era de vacances i sense poder tornar. Fa 12 dies que viuen en un pis de lloguer i reconeix que la situació els va agafar per sorpresa ja que en 24 hores es van tancar totes les sortides del país i la ciutadania va quedar confinada.
Yuste comenta que ara per ara veuen amb incertesa la possibilitat de tornar, i que les informacions que els arriben són fins i tot contradictòries. Estan pendents del que els puguin confirmar des de l’ambaixada sobre possibles vols.
Un altra cas és el d’Eva Fàbregas, que es troba a Laos i que s’ha vist atrapada en aquesta situació viatjant pel sud-est asiàtic. Explica que tot i que la situació de confinament començava l’1 d’abril, ja fa dies que les fronteres estaven tancades i no es podia sortir del país. Ella i la seva parella van provar d’arribar a Tailàndia, però ja no van poder fer els tràmits per sortir de Laos.
De moment estan vivint en un hotel, i en contacte amb l’ambaixada espanyola a Tailàndia per veure si poden trobar una sortida. Una altra opció que tenen sobre la taula és a través de l’ambaixada francesa a Laos que està repatriant els seus ciutadans, poder trobar plaça en algun vol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: