Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP demana als ajuntaments que dialoguin amb els sectors econòmics per ajudar l’economia

D’altra banda, des de la FEGP veuen «del tot necessari» que els ajuntaments ofereixin ajuts per facilitar la recuperació de l’activitat econòmica.

Davant la situació d’excepcionalitat provocada pel Covid-19, i després de recollir les demandes de gremis i associacions sectorials de lAlt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, la Junta Directiva de la FEGP ha fet algunes consideracions sobre les taxes i impostos municipals.

La Federació Empresarial del Gran Penedès demana als ajuntaments que intensifiquin el diàleg amb els agents econòmics dels seus municipis per intentar establir mesures que ajudin l’economia en aquests moments tan complicats.
Neus Lloveras és la presidenta de l’entitat.

D’altra banda, des de la FEGP veuen «del tot necessari» que els ajuntaments ofereixin ajuts per facilitar la recuperació de l’activitat econòmica. No només adreçats a les empreses, sinó també a la ciutadania.

La FEGP proposa, finalment, que no es cobrin els serveis no prestats. Per exemple la taxa de residus comercials i industrials o la taxa de terrasses.

L’entitat empresarial creu també que s’hauria d’aplicar la bonificació proporcional de l’IBI als propietaris de locals comercials que acordin una moratòria en el lloguer i als propietaris de locals que desenvolupin directament una activitat empresarial que ha hagut de tancar per l’estat d’alarma. A més de la bonificació proporcional de l’IAE de les activitats que han hagut de tancar per l’estat d’alarma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: