Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Cava adopta noves mesures urgents de suport al sector davant els efectes de la pandèmia

El president de la DO Cava, Javier Pagés, recorda l’excepcionalitat dels moments que s’estan vivint i trasllada un missatge d’optimisme.

Aquestes accions constitueixen un primer paquet adoptat amb caràcter excepcional i imminent, i aprovat amb caràcter obert, és a dir, adaptant-se i complementant-se amb posteriors mesures, si cap, en funció de l’evolució dels esdeveniments.
El president de la DO Cava, Javier Pagés, recorda l’excepcionalitat dels moments que s’estan vivint i trasllada un missatge d’optimisme. “Amb la unió de tots els agents, el sector del Cava, com en altres ocasions al llarg de la seva història, tornarà a demostrar la seva fortalesa i esperit de superació”.
Entre les mesures acordades hi ha la moratòria del cobrament de les contribucions econòmiques obligatòries durant el primer semestre de l’any 2020. També una moratòria de 60 dies pel cobrament dels marxamos corresponents al primer trimestre del 2020 o una reducció d’un 15% de les contribucions econòmiques obligatòries per a tots els operadors de la Denominació d’Origen Cava.
També s’anuncia un reforç del nivell de control i garantia de la producció per a la verema 2020 o l’adjudicació de 600.000 € extraordinaris a comunicació i promoció, en compensació a la pèrdua d’ingressos provinents de fons propis i subvencions de l’OCM.
La DO Cava considera aquest àmbit prioritari i ja ha impulsat diverses campanyes específiques a través de la web i les xarxes socials, entre les quals destaca un concurs de receptes harmonitzades amb Cava.
Paral·lelament, la DO Cava ha acordat reclamar als poders públics ajudes directes a la destil·lació de crisis per a la reducció d’excedents de vi base Cava o ajudes directes extraordinàries per a cellers i per a la DO Cava, destinades a la promoció tant en el mercat interior com exterior. També s’ha demanat a l’administració l’increment del termini per a la replantació i l’arrancada de la vinya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: