Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els serveis funeraris del Penedès adapten la seva activitat davant el COVID-19

A la comarca, les funeràries viuen la situació amb més calma que a les grans ciutats, com Barcelona.

Un dels sectors que pateix col·lateralment la crisi del Coronavirus és el de les funeràries. Pel que fa al nostre territori, els tanatoris fan front a la situació amb major calma, en comparació amb l’àrea de Barcelona. Per tal de conèixer la situació real als centres hem parlat amb el gerent d’Àltima Penedès-Garraf, Sergi Sánchez.

Un àmbit on s’han extremat totes les precaucions, és a nivell d’Equips de Protecció Individual. De fet, en el darrer mes s’ha posat a disposició dels treballadors tot tipus de material, com mascaretes, ulleres o roba específica. A més, s’han dut a terme desinfeccions dels centres, àrees de treball i espais comuns, on també s’han instal·lat mampares de protecció.

Segons Sánchez, al llarg d’aquesta crisi sanitària, l’activitat al tanatori vilafranquí ha patit un lleuger increment, d’entre un 2 i un 3%, respecte anys anteriors. Es tracta d’un fet que no ha obligat a reforçar el personal ni a sol·licitar més mitjans.

Pel que fa als serveis d’atenció al públic, aquests també han patit les conseqüències directes de la pandèmia. Això ha obligat a prescindir de les vetlles i cerimònies, i s’ha limitat a 3 el nombre d’acompanyants en el destí final. D’altra banda, s’ha posat un servei d’atenció telefònica i tramitació telemàtica per dur a terme les gestions necessàries, i evitar el desplaçament de les famílies.

Sánchez agraeix la tasca del personal sanitari i totes les mostres de suport rebudes en les darreres setmanes. Especialment les donacions de material i homenatges com el que va tenir lloc aquesta mateixa setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: