Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra despleguen el pla de contingència contra la violència masclista

El pla de contingència per garantir la seguretat de víctimes de violència masclista i domèstica busca la col·laboració del veïnat i els comerços.

En ple confinament per l’estat d’alarma, garantir la seguretat de les persones que són víctimes de violència masclista i domèstica forma part de les actuacions d’administracions, entitats i cossos de seguretat.

La Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra està desplegant un pla de contingència que comença per les persones que ja tenen un seguiment policial o judicial del seu cas però s’amplia a molts altres possibles casos.

La inspectora Montserrat Escudé, cap d’aquesta unitat, explicava en declaracions a La Xarxa, que les persones agressores han de tenir clar que «no hi haurà impunitat».

Precisament per evitar l’aïllament de les víctimes, el pla posa l’accent en la col·laboració de la comunitat perquè veïnat i treballadors i treballadores dels comerços que estan oberts estiguin al cas de possibles situacions de violència.

Els Mossos d’Esquadra també alerten sobre la vulnerabilitat de la gent gran en el context del confinament.

Des dels Mossos d’Esquadra expliquen que les administracions segueixen atenent les víctimes de violència masclista i que els canals per denunciar estan oberts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: