Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

DPR Automatismos i D3D Tech Printing porten ja repartits 2.500 protectors facials

En col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca i altres administracions, es va decidir que calien protectors facials per als professionals sanitaris.

Les empreses ubicades al Penedès, veient la situació de manca de material sanitari per a fer front a la pandèmia del Covid19, han posat les seves impressores de manera altruista a disposició de les necessitats que es detectin.
El projecte es va iniciar el diumenge 22 de març i des de llavors porten ja fets i repartits 2.500 protectors i en continuaran fent mentre rebin peticions. La iniciativa, encapçalada per Jose Labandeira i Robert Machuca, l’han fet extensiva també a la xarxa de clients de les empreses, de manera que són 60 les impressores, que de manera desinteressada, estan actives fabricant contínuament. Els col·laboradors reben el subministrament de material, la reparació i la recollida de viseres de manera gratuïta i a càrrec de l’empresa DPR Automatismos. El disseny dels protectors va evolucionant perquè siguin més útils i segurs i actualment se n’està fabricant un únic model validat pels centres de la comarca per cobrir les necessitats. L’empresa rep peticions de tot l’estat espanyol, tant d’hospitals com residències, CAPs o farmàcies i tenen material per a imprimir 5.000 protectors. De tota manera quan acabin el material, si les necessitats de protectors es perllonga en el temps, continuaran imprimint. L’empresa dedica 14 hores al dia del seu temps a imprimir i buscar material, ja que hi ha dificultats en el seu subministrament.
Fins ara a Vilafranca ja han repartit gairebé 900 protectors, a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, als CAP, a les residències de la Vila, al Rebost Solidari i a les farmàcies i serveis essencials que així ho han sol·licitat. També s’estan rebent peticions de diferents hospitals catalans com el d’Igualada, molt afectat pel brot de coronavirus, la Diputació de Barcelona o el Transport Sanitari de Catalunya, però també se’n repartiran a hospitals de l’estat espanyol que han demanat material, com el de la Coruña o el Santa Bárbara de Soria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: